Oferta

Mam wiele zapytań o współpracę. Poniżej przedstawiam ogólną ofertę, czyli to czym się zajmuję i proponuję moim gościom oraz partnerom biznesowym. Po szczegóły zapraszam do kontaktu mailowego lub telefonicznie.

Warsztaty
Szkolenia
Degustacje

Mam na imię Weronika, od 9 lat tworzę sery. Jestem dyplomowanym serowarem i cheesemongerem. Od ponad 5 lat zajmuję się produkcją serów z mleka koziego i prowadzę markę Koza na Lawendzie.

Oprócz codziennych obowiązków związanych z chowem i hodowlą kóz oraz serowarstwem, poświęcam czas na edukację. Proponuję warsztaty on-line oraz stacjonarne z zakresu serowarstwa domowego, hodowli kóz i Krótkich Łańcuchów Dostaw (czyli z pola na stół). Prowadzę również spotkania i wykłady o tworzeniu marki osobistej oraz rozwoju lokalnych ryneczków. Organizuję bazarki z rzemieślniczymi produktami.


Fanom nowych smaków i ciekawostek proponuję degustacje, czyli wykłady o serach przy desce serów. To nauka o tym, jak korzystać z serów nie tylko do kanapek i pizzy, ale delektować się nimi po posiłkach i traktować je jako osobne danie do konsumpcji.

Sklepy
restauracje
Hotele

Każda kuchnia ma inne potrzeby, ukierunkowane na wymagania gości. Moja mała serowarnia zaopatruje w wybrane kozie produkty po rozmowie i wysłuchaniu potrzeb klienta. Najczęściej wybierane są kozie kuleczki zamknięte w eleganckich słoiczkach, kozia ricotta i sery twarde dojrzewające. W specjalnych zamówieniach komponuję smaczne propozycje limitowanych serii serków, które najczęściej trafiają na deski serów i do sałat. Szczególnie zachęcam lokalnych i regionalnych restauratorów oraz właścicieli pensjonatów, by serwowali swoim gościom najlepsze produkty rzemieślnicze – nie dyskontowe.

U Kozy bardzo ważne jest mleko. Oferuję sprzedaż świeżego ekologicznego mleka, które u kreatywnych producentów przekształca się w cudowne kozie lody.

Na zamówienie powstają delikatne jogurty.

Z pola na stół

Od początku prowadzenia naszego ekologicznego gospodarstwa przyświecał cel propagowania świeżej i zdrowej żywności, wytwarzanej prostymi metodami.
Utrzymując etyczną ekologiczną hodowlę kóz rasy Biała Polska Uszlachetniona, podążam ścieżką dawnych tradycji z czasów Prus Wschodnich, łącząc z dzisiejszymi Mazurami Zachodnimi.
Obalam mity o tym, że kozi nabiał musi specyficznie pachnieć oraz powinien być spożywany tylko przez alergików.

Zapraszam do wspólnej przygody z farmerskimi serami kozimi oraz kozim nabiałem wysokiej jakości i niepowtarzalnym smaku. U Kozy liczy się jakość i wyjątkowość.

© 2022 All Rights Reserved.