Degustacje

Degustacje serów zagrodowych to wyborna smakowa podróż po oryginalnych i niepowtarzalnych smakach serów autorskiego pochodzenia.
Od dawna sery i twarogi towarzyszą człowiekowi na codziennym stole. Ich smak, zapach i konsystencja stanowią wyjątkową i niepowtarzalną mieszankę doznań, jaką otrzymać można z mleka szczęśliwych wolno wypasanych kóz. To zioła, które rosną na łąkach odwiedzanych przez nasze zwierzęta determinują smak i zapach naszych produktów.
Degustacja umożliwia uczestnikom zapoznanie się z niesamowitą historią sera oraz propozycją doboru dodatków do niego.To nauka o tym, jak korzystać z serów nie tylko do kanapek i pizzy, ale delektować się nimi po posiłkach i traktować je jako osobne danie do konsumpcji. Wyjaśnienie tajników produkcji sera i jego regionów powstawania jest szansą dla uczestników na poznanie niezwykle subtelnych różnic zarówno w smaku jak i aromacie. Trochę historii o polskim serowarstwie oraz o tym, jakie rarytasy wytwarzano na Mazurach Zachodnich.

Sery dojrzewające: Młoda Koza w kwiatach, Młoda Koza, ser świeży – Zakwasek oraz miód tymiankowy z własnej pasieki.


Motyw przewodni degustacji oraz same sery możemy dostosować do profilu imprezy. Zachęcamy wszystkich entuzjastów sera – od początkujących entuzjastów, do wytrawnych koneserów. Proponujemy degustacje porównawcze najlepszych wybranych gatunków sera z naszego gospodarstwa oraz oryginalnych produktów zagranicznych.


Oferty końcowe powstają wyłącznie po konsultacjach z klientem.