Przed Tobą pięć dni, podczas których będę dzielić się z Tobą praktyczną wiedzą i wieloma poradami o serowarstwie.
Masz niepowtarzalną okazję wziąć udział w wyzwaniu, dzięki któremu zdobędziesz wiedzę i umiejętności do samodzielnego wytworzenia sera. Wszystko to wykorzystując moje wieloletnie doświadczenie, którym dzisiaj chciałabym podzielić się z Tobą.
Każdego dnia dostaniesz ode mnie zadanie, dzięki któremu łatwiej będzie Ci zacząć przygodę ze sztuką serowarstwa.
Rodzaje sera
Poznaj bogactwo serów, jakie powstają każdego dnia. Wybierz taki rodzaj sera, jaki lubisz najbardziej.
Sprzęt
Tego dnia zaznajomię Cię z tym, jak wybrać mleko oraz jaki sprzęt przygotować, zanim zabierzesz się do pracy przy robieniu sera.
Bakterie
W tym dniu przybliżę Ci temat bakterii. Dowiesz się, jak dzielimy bakterie, czy dodawać je do mleka, oraz jak i po co je dodajemy.
Solenie i dojrzewanie
Dowiesz się po co solimy sery, w jaki sposób soli, oraz jak stworzyć miejsce aby Twój ser mógł dojrzeć
Robimy ser
Pora zabrać się do najprzyjemniejszej części. Dzisiaj jest ten dzień, kiedy zrobisz swój pierwszy ser. Do dzieła!
Zapisz się i weź udział w wyzwaniu!
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaNie wyrażam zgodyPolityka prywatności