WEJDŹ DO TRZECIEJ EDYCJI
DOŁĄCZ DO PONAD 200 UCZESTNIKÓW POPRZEDNICH WYZWAŃ

WYZWANIE

#CZASNASER

Chcesz zrobić ser, ale ciągle się wahasz czy sobie poradzisz? To nic trudnego!

Podejmij próbę i sprawdź, że i Ty możesz to zrobić! Pomogę Ci w stawianiu pierwszych kroków. Do tej pory zaufało mi ponad 200 uczestników wyzwania #czasnaser.

Zapisz się już dziś na darmowe wyzwanie i zacznij swoją przygodę z serowarstwem. To naprawdę świetna zabawa!

Dlaczego warto dołączyć?

Przed Tobą pięć dni, podczas których będę dzielić się z Tobą praktyczną wiedzą i wieloma poradami o serowarstwie. 

Masz niepowtarzalną okazję wziąć udział w wyzwaniu, dzięki któremu zdobędziesz wiedzę i umiejętności do samodzielnego wytworzenia sera. Wszystko to wykorzystując moje wieloletnie doświadczenie, którym dzisiaj chciałabym podzielić się z Tobą.

Mam na imię Weronika, od 8 lat tworzę sery. Jestem dyplomowanym serowarem. Od ponad 4 lat zajmuję się produkcją serów z mleka koziego i prowadzę markę Koza na Lawendzie.

Każdego dnia dostaniesz ode mnie zadanie, dzięki któremu łatwiej będzie Ci zacząć przygodę ze sztuką serowarstwa.

Rodzaje sera

Poznaj bogactwo serów, jakie powstają każdego dnia. Wybierz taki rodzaj sera, jaki lubisz najbardziej.

Sprzęt

Tego dnia zaznajomię Cię z tym, jak wybrać mleko oraz jaki sprzęt przygotować, zanim zabierzesz się do pracy przy robieniu sera.

Bakterie

W tym dniu przybliżę Ci temat bakterii. Dowiesz się, jak dzielimy bakterie, czy dodawać je do mleka, oraz jak i po co je dodajemy.

Solenie i dojrzewanie

Dowiesz się po co solimy sery, w jaki sposób soli, oraz jak stworzyć miejsce aby Twój ser mógł dojrzeć

Robimy ser

Pora zabrać się do najprzyjemniejszej części. Dzisiaj jest ten dzień, kiedy zrobisz swój pierwszy ser. Do dzieła!

Zapisz się i weź udział w wyzwaniu!