Jedzenie to podstawa.
Badania wykazują, że 80% społeczeństwa odżywia się zdrowo. Zdrowe jedzenie, naturalne, pozbawione sztucznych barwników i konserwantów jest celem coraz większej liczby ludzi.
56% badanych deklaruje codzienne spożywanie nabiału w dowolnym wydaniu. Od 2010 roku wzrosło spożycie sera. Obecnie 53% konsumentów wymienia ser jako produkt goszczący w codziennej diecie jako stały element. Z niedoborami związanymi ze zbyt małą ilością nabiału są osoby starsze, prawie 20%.
Stając przed półkami sklepowymi, gdzie do wyboru mamy kilkanaście, czasem kilkadziesiąt rodzajów sera, możemy poczuć się zdezorientowani. Zadajemy sobie pytanie: który będzie prawdziwy? Który smaczny? Wracają wspomnienia wakacyjnych wypraw i smaki lokalnych specjałów. Niektórzy z nas chcą odtworzyć dania.
A co z serem? Czy da się go zrobić samemu? Bez własnej krowy lub kozy? Odpowiedź brzmi: TAK!

Jeśli lubisz jeść i stawiasz na zdrowie. Jeśli nie boisz się eksperymentować i jesteś otwarty na nowe smaki – mam WYZWANIE!Ruszam z zapisami na bezpłatne wyzwanie dla seromaniaków #czasnaser
Zapisz się na darmowe wyzwanie https://kozanalawendzie.pl/wyzwanie-czas-na-ser/ Gdy ruszymy do pracy, przez 5 kolejnych dni będziesz otrzymywać ode mnie materiały pomagające zrobić ser we własnym domu. Przybliżam serowarskie zagadnienia w prosty sposób. Zapisy na wyzwanie trwają do połowy listopada.Nie zwlekaj! Taka szansa nie pojawi się szybko!
ZRÓB SOBIE SER
#wyzwanie#czasnaser#zróbsobieser#serowarstwo#serowarstwodomowe#seryrzemieślnicze#zdroważywność#zdrowadieta#nabiał